Изберете страница
Google Ads ще изисква верифициране на идентичността
 

Google Ads обяви, че ще започне да изисква документи за идентичност от своите потребители и географски местоположения за рекламодателите. Решението е следваща стъпка на решението на компанията от 2018 година, когато реши да изисква идентификация на акаунтите с политически реклами. Верифицирането ще включва:

  • Mетоди за персонална идентификация;

  • Документи за бизнес регистрация;

  • Допълнителни методи, за да се провери кой стои зад рекламния акаунт;

  • Доказателство за местоположение на рекламодателя.

 

Защо Google Ads въвежда тази верификация? Google цели да осигури по-голяма прозрачност и да предостави на потребителите повече информация за това кой им показва реклами”, Джак Канфийлд, Директор на продуктовия мениджмънт и интегритет на рекламата. „Тази промяна ще улесни хората да разберат кой е рекламодателят зад рекламите, които виждат от Google и ще им помогне да вземат по-информирани решения, когато използват рекламните опции. Освен това ще помогне за поддържането на здравето на екосистемата за онлайн реклама чрез откриване на вредители и ограничаване на опитите им да се позиционират с реклама.“ Програмата ще стартира първоначално в САЩ преди да се разпространи в световен мащаб и ще се прилага за акаунти, които използват Search, Display и/или видео кампании в YouTube. Google отбелязаха, че очакват да отнеме няколко години, за да извършат верификация на цялата си рекламна екосистема. Определени индустрии ще бъдат приоритизирани и ще получат известие първи. След това ще разполагат с 30 дни, през които трябва да изпратят нужните данни. След като бъдат получени, Google Ads ще одобряват верификациите в рамките на 3 до 5 дни. Ако не бъде изпратена нужната информация до 30 дни след получаване на съобщението, то рекламите в акаунта ще бъдат спирани. Целта е да се научи търговската марка / законното име на рекламодателя, а не субектът, който конкретно управлява рекламите. Това означава, че самите агенции, които управляват реклами от името на клиент няма нужда да се верифицират. Въпреки това, представител на Google заяви, че агенции и представители на Google Partners могат да изпратят нужната информация от името на своите клиенти. Нещо променя ли се за крайните клиенти? Свързано с тази промяна, потребителите ще започнат да виждат допълнителна информация на своите реклами, която е свързана с идентичността на рекламодателя. Информацията ще се появи под познатата ни опция “Why this Ad?” (Защо виждам тази реклама?).

 

Данните ще включват името на рекламодателя, страна и опция да спреш да получаваш реклами от тях. В дисплейните реклами информацията ще бъде налична с Ad Choices иконката или с “x”, който се показва на банерите. В YouTube, информацията ще бъде налична с натискането на “i” иконката или на трите точки, които се показват във всяка реклама. Оригиналното съобщение може да бъде намерено тук.