Изберете страница
Facebook придоби Giphy
 

Facebook придоби Giphy, най-популярната платформа за създаване и споделяне на анимирани изображения или GIF (чете се “гиф”, в никакъв случай “джиф” :D) в чатове и социални мрежи. Компанията на Марк Зукърбърг възнамерява да направи Giphy съществена част от Instagram, така че нейното съдържание ще бъде добре интегрирано, но то ще е налично и в другите приложения на Facebook.

 

От компанията уверяват, че настоящата интеграция на Giphy със социални платформи като Twitter, Snapchat и набиращия огромна популярност TikTok няма да се промени. „Обикновените потребители ще продължат да могат да качват свои GIF-ове, разработчиците ще продължат да имат същия достъп до API на Giphy, а творческата общност на Giphy все още ще може да създава страхотно съдържание “, заяви Вишал Шах от Instagram. Двете компании не разкриха стойността на сделката, но според източници на новинарския сайт Axios тя ще бъде на стойност $400 милиона.

Facebook от години е интегрирал достъп до GIF колекциите на Giphy в своето основно приложение, Messenger, WhatsApp и Instagram. Според информация от Facebook близо 50% от целия трафик на Giphy се генерира от нейните приложения, а 50% от него се прави от Instagram.

Припомняме, че Google придоби друга поулярна GIF платформата – Tenor през 2018 г. и я интегрира във функцията си за търсене на изображения. Тук можеш да прочетеш официалната информация от Facebook.