Изберете страница
Facebook публикации
 

1. Бъдете постоянни в публикациите си. За повечето бизнеси идеалният вариант е публикуването в страницата между 4 и 8 пъти седмично. Важно е обаче да публикувате съдържание, само ако то е качествено. Трябва да следите и как реагира вашата аудитория на публикациите ви.

2. Не публикувайте безсмислено съдържание. Изключително ключово правило. Когато публикувате нещо, което не е релевантно за вашия бизнес, то голяма част от потребителите, харесали вашата страница просто ще подминат публикацията ви без да се загледат дълго и от това reach-ът ви в дългосрочен план ще спада.

3. Публикувайте в правилното време. Кога е това? Няма общовалиден отговор. Примерно, ако вашият продукт е кафе вероятно най-успешни ще са вашите публикации рано сутрин – между 7 и 8 часа, ако обаче поддържате страницата на спиртна напитка публикации след 22:00 часа вероятно имат по-голям шанс да ангажират правилната аудитория. Изпробвайте различни варианти като следите резултатите и сами ще видите кога публикациите ви достигат до най-много от потребителите ви.

4. Използвайте снимки/видеа, които мигновенно „хващат окото“. В днешно време количеството „истории“ в news feed-a на потребителите се увеличава постоянно. Макар потребителите да прекарват дълго време в Facebook, те не обръщат детайлно внимание на всяко нещо, което им излезе, преминават през съдържанието за части от секундата като се спират само на малка част от нещата, които ги грабва. Бъдете креативни и спечелете вниманието на потребителите си.

5. Keep it short. Макар и това правило да не е общовалидно, в повечето случаи по-краткото съдържание е по-успешно. Над 50% от потребителите в България използват Facebook предимно през своите мобилни устройства, на които един пост с повече от 4-5 изречения автоматично изглежда като романа „Война и Мир“ в пълния си обем. Ако вашето съдържание е дълго се опитайте да събудите интереса на читателя си в рамките на 2-3 кратки изречения, които ще накарат потребителя да прочете цялата „история“, която се намира в линка ви.

6. Използвайте call to action. Ако поискате от вашите последователи в Facebook страницата ви да споделят, коментират или да харесат нещо, то е много по-вероятно те да го направят. Не искайте от тях да извършат прекалено много действия и им помогнете с ограничение. Напишете, че желаете коментар от 3 думи или 1 изречение. С подобно просто условие последователите ви ще знаят точно какво се изисква от тях и е шансовете да го напрaвят се увеличават.

7. Бъдете образователни. Хората обичат да четат и споделят списъци „Как да направя“ и различни полезни съвети. Всякакви туториали, ръководства, обучителни видеа и т.н. са добра идея.

8. Създавайте списъци. Списъци под формата на инфографики или PDF файлове са страхотни за споделяне. Не случайно едно от най-споделяното съдържание в социалните мрежи има заглавия, които започват с „7 начина да…“, „10 неща, които“ и др. Освен това са страхотни и за получаване на имейла на потребители, които искат да ги прочетат.