Изберете страница
Дигитален маркетинг
 

Дигиталният маркетинг е изключително динамична индустрия, която се развива и променя за отрицателно време. От първостепенно значение е да си винаги информиран за последните промени и нововъведения в сферата.

 

Един от най-добрите начини да си в крак с промените е четенето на полезни източници. И докато от Digital Panda се стремим да те информираме с всички най-нови и важни промени и съверти, то ние също следим няколко безценни блога на английски, които са надеждни, професионални и изчерпателни.

Затова и ти споделяме своите 10 любими блога за дигитален маркетинг, които си струва да преглеждаш редовно.

1.Moz

Блогът на Moz е несъмнено един от най-добрите в индустрията, когато става въпрос за SEO и inbound маркетинг. Всеки добър специалист по дигитален маркетинг разбира важността на SEO оптимизацията, а правилата, практиките и регулациите свързани с резултатите на търсачките се променят постоянно.

Всяка публикация в Moz носи реална стойност, предлага съвети, които всеки може да приложи на практика, а и ще срещнеш много „How to” статии. Там ще намериш както решения на технически проблеми, като това как да се справиш с дублираното съдържание, така и полезни комуникационни тактики като каква е най-подходящата content стратегия.

2. Marketing Land

Marketing Land предлага качествено съдържание по различни теми от дигиталния маркетинг. Авторите на блога често публикуват практични съвети и стратегии, които можеш да въведеш в своите маркетингови кампании. Едно от най-добрите неща на Marketing Land е, че често се публикуват статии, които са написани от специалисти в конкретни сфери на дигиталния маркетинг.

3. Kiss Metrics

Блогът на Kiss Metrics е задължително четиво за всеки маркетолог. В него има изобилие от практични, изпробвани и доказани съвети по content маркетинг, оптимизации на конверсиите и много други.

Kiss Metrics е ценен източник на страхотни инфографики, съдържащи най-новите статистики, проучвания и тестове в сферата на дигиталния маркетинг. Там ще намериш и безкрайно много полезни ръководства, които разглеждат теми като имейл маркетинг, социални медии и анализ на поведението на потребителя.

4. Content Marketing Institute

Съдържанието е ключова част от всяка кампания за дигитален маркетинг. The Content Marketing Institute предлага някои от най-добрите съвети по отношение на това как качественото съдържание може да помогне на твоя бранд.

От трендове на индустрията до най-добри практики, техните статии предлагат полезни съвети как да създадеш най-добрите стратегии за твоя бизнес и каква е ролята на твоя content маркетинг (маркетинг на съдържанието) в общ план.

5. Social Media Examiner

Както се предполага от името си – Social Media Examiner предоставя полезни съвети за всички социални медии като Facebook, Twitter, YouTube, Google+, Instagram, Pinterest и други. Блогът е полезен за формулиране на ефективна стратегия във всяка от социалните мрежи. Публикациите включват интервюта с експерти, интересни case study-та, информация за всички последни изследвания в индустрията и разбира се най-новите новини за водещите социални медии.

6. Google Ads & Commerce

Най-кратко описано – това е официалният блог на Google Ads (бившият Google AdWords). Съдържа ключови съвети, новини и съвети, които са от първостепенно значение за всеки PPC специалист.

Докато има хиляди блоговете, които пишат за Google Ads, то единствено този блог може да се похвали като редовен първоизточник на полседните нововъведения и добри практики на софтуера.

Съветваме ви редовно да четете блога и да следите Facebook страницата на Google Ads.

7. Hubspot

Hubspot е изключително познато име в света на дигиталния маркетинг. Привлича повече от 2 милиона потребители всеки месец и покрива всички теми свързани с inbound маркетинга. Веднъж попаднеш ли там ще намериш безбройни супер полезни електронни книги, ръководства и полезни практики, които ще ти покажат пътя към успеха.

8. Search Engine Land

Още един изключително популярен блог, който покрива всичко свързано със search маркетинг. Редовните потребители на Search Engine Land могат да се възползват от най-новите новини, тенденции и продуктови промени. Повечето публикации са на изключителни експерти, които предоставят практични съвети, трикове и стратегии за поддържането на успешни онлайн маркетингови кампании.

9. Search Engine Watch

Ако си навлязал наскоро в света на дигиталния маркетинг, Search Engine Watch е отлична отправна точка за теб. Този блог предоставя съвети и информация за алгоритмите за търсене в Интернет мрежата, анализи на търсачките и помощ за всеки собственик на сайт, който иска да достигне до първа страница в популярните търсачки.

10. SEMrush

Експертите, които публикуват в SEMrush са специалисти освен в search engine marketing и в SEO, PPC и content маркетинг.

Публикациите в блога им често засягат темите „What is” (Какво е) и “How to” (Как да), с които образоват читателите си. Много от статиите им са от изключително качество, затова потребителите, които следят блога им могат да въведат съветите и триковете и да спечелят преимущества спрямо своите конкуренти.

Това е класация на Digital Panda. В интернет пространството съществуват стотици блогове за дигитален маркетинг като всеки може да прецени за себе си кои са блоговете, които най-много му допадат и са му полезни. За да не се казва статията “87 блога за дигитален маркетинг” отпаднаха страхотни блогове като Occam’s Razor на Avinash Kaushik, блогът на Сет Годин , Jeff Bullas, ClickZ, Social Media Explorer и много други блогове, от които всеки специалист по дигитален маркетинг може да научи много.

#10тенайдобриблоговезадигиталенмаркетинг #найдобриблоговезадигиталенмаркетинг #блогзадигиталенмаркетинг #дигиталенмаркетинг #блогзаонлайнреклама #блогзаseo #блогзаgoogleadwords #googleadwords #instagramads